Marie José Rietdijk

Opleiding
Creatieopstellingen

In 12 dagen leer je werken met creatieopstellingen zodat je jouw cliënten met lichtheid kan begeleiden naar waar ze willen zijn.

Je bent een held.

Je hebt een vak gekozen waarin je mensen bijstaat in moeilijke tijden van hun leven. Het is zo mooi dat je jezelf daartoe geroepen voelt. Ik vind het zo bijzonder dat wij mensen ons vaak geroepen voelen om een ander bij te staan. Meestal is het zo dat we zelf bewust of onbewust iets naars hebben meegemaakt en dan meteen zoiets hebben van ‘Ik moet zorgen dat anderen dit niet ook zo gaan meemaken, en wanneer dat toch gebeurd, dan zorg ik dat ze er niet alleen voor staan.’ Dit is pure liefde. En jij hebt die liefde in je. Fijn dat je hier bent en je informeert over het hoe en wat van de opleiding Creatieopstellingen.

Creatieopstellingen zijn ontwikkeld naar aanleiding van de klassieke familieopstellingen die wat mij betreft aan een update toe zijn. Het hoeft namelijk helemaal niet zo ‘zwaar’ te zijn. We hoeven niet met alle opstellingen in het diepe traumatische veld, van familie of collectieve onbewuste of je eigen leven, te duiken. Creatieopstellingen zijn licht, diepgaand, efficiënt en effectief. Wanneer je dit zelf wil ervaren, geef je dan op voor 1 van de workshopdagen Creatieopstellingen. Besluit je de opleiding te gaan doen krijg je de helft van de kosten van de dag als korting op de kosten van de opleiding.

Creatieopstellingen zijn gestoeld op een ander paradigma. De oplossing voor de ongewenste situatie van je cliënt ligt niet in het helen, oplossen, aankijken, loslaten etc. van trauma in het verleden. Dit was het oude paradigma. In het nieuwe paradigma ligt de oplossing in de focus op wat je cliënt wel wil. Je laat je cliënt haar eigen kracht ervaren. Je maakt je cliënt vrij in wat zij wel wil creëren in haar leven.

Mijn ervaring is dat het werken met cliënten op deze manier vraagt om op meerdere lagen van je cliënt te kunnen kijken. Om meerdere ‘velden’ te kunnen waarnemen en met bijpassende interventies te kunnen werken. Het uitgangspunt is dat je cliënt vrij is en alles heeft wat zij nodig heeft om haar mooiste leven te leven. Wij mensen zijn krachtige creators. Als begeleider sta je steeds bij deze essentie van je cliënt.

Inhoud

De opleiding bestaat uit 4 blokken van 3 dagen. Mini retraites waarin je én leert hoe je met creatieopstellingen kunt werken én een persoonlijk ontwikkelingstraject doorloopt om jouw eigen ‘creator zijn’ vrij te maken in alle gebieden van je leven.

Blok 1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Verder

De inhoud van de opleiding is niet in beton gegoten. Hoewel alle onderwerpen die hier staan zeker aan bod zullen komen is het niet altijd te voorspellen wanneer dat zo is. De groep en haar leerproces is leidend voor de inhoud van de blokken. Op deze manier leer je gemakkelijk, snel en veel.

Het is een meer praktische dan theoretische opleiding.

Je krijgt een map die gaande weg de opleiding gevuld wordt. Dit wordt jouw uitgebreide syllabus.

Voor wie?

Kosten

Locatie

Data

Praktisch

Eerst even kennis maken?

Dat kan natuurlijk. Stuur me een mail naar contact@mariejoserietdijk.com dan maken we een telefonische afspraak en kijken we samen of dit nu passend is voor je.

Wil je creatieopstellingen een keer aan de lijve meemaken in een workshop? Klik dan hieronder voor meer informatie over de creatieopstellingendag.

"Ik nodig je uit om deel te nemen aan een reis van diepe zelfontdekking, empowerment en creatieve expressie via dit aanbod. Sluit je aan en ontgrendel het onbeperkte vrouwelijke potentieel dat op je ligt te wachten"

Over Marie José

Marie José is gestalt therapeut, Interculturele NLP trainer en opleider in familie-, organisatie- en creatieopstellingen. Ze is helder en heeft onlangs zelf dit hele proces rondom vrouwelijk leiderschap doorlopen. Door te luisteren naar de podcast van Verie.nl waarin zij Jessica van Kam bevraagd viel bij Marie José alles op zijn plek. Haar opvoeding waarin vrouwen dominant waren, haar veelvuldig met vrouwen werken, haar landing in haar high frequentie vrouw zijn en meer.

Eindelijk is ze heel als vrouw en eindelijk is haar kracht vrij gekomen. Na de podcast mediteerde ze dagelijks op haar baarmoeder en op de alchemie. Op een dag zag zij een soort metalen klem rond haar baarmoeder. Een ding met twee halve metalen bollen met benen eraan als bij een nijptang. Die halve bollen braken open en er kwam een fel licht uit haar baarmoeder. De ‘tang’ viel weg.

Een hele intense ervaring die de start was van de grote verandering. Er kwam ineens van alle kanten geld en kansen naar haar toe. Alles valt steeds moeiteloos op z’n plek. Het is even wennen, maar echt hoor hier kan ze wel aan wennen. En omdat zij dit zelf heeft omgezet kan ze jou hierbij heel goed begeleiden.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Product has been added to your cart